Vänsterpartiet Lerum

Därför väljer jag Vänsterpartiet

Posted on | september 9, 2014 | No Comments

Jag är ledsen över, att jag inte lite tidigare har tagit steget fullt ut och bli partimedlem – Men livet har sina skeden.

Jag har mött mycket gensvar från framför allt de yngre under valrörelsen medan de i min generation tycks vara vara väldigt tvehågsna, även om de i sak tycks stödja Vänsterpartiet.De yngre stöder oss framför allt när det gäller utbildning och bostäder, de äldre är heligt förbannade för att pensionerna bara blir sämre och sämre. Jag engagerar mig inte bara i egen sak utan för att även mina barn skall förstå att det är viktigt att engagera sig. Jag gör det för att mina barnbarn skall få en bra skola, jobb och en egen bostad precis som jag. Det jag har fått har mina mor- och farföräldrar kämpat för medan min generation mer eller mindre glidit fram på ett bananskal.

Moderaterna talar ju väldigt gärna om att den rödgröna(röran) vill ha ett bidragSverige, men i min värld är det inget parti, som givit så mycket bidrag som Moderaterna och deras allians, på bekostnad av sjuka, arbetslösa, pensionärer. Vad är jobbskattebidragen och RUT-bidragen annat än bidrag från allas våra skattepengar?

Nu är det dags att ge något tillbaka innan vi är tillbaka i fattig-Sverige. I 1900-talets början sökte många svenskar lyckan i andra länder och nu ska vi med tacksamhet ta emot dem, som kommer hit. Vi har gott om plats och de har kunskaper. Jag vill att vi skall ta tillvara dessa kunskaper och att de kläder och grejer jag köper är tillverkade här hemma. Med hjälp av alla de som söker sin tillflykt hit tror jag att vi kan bli ett rikt land.

Jag tror på ett samhälle där alla får plats och får säga vad de tycker i en dialog. Då tror jag nämligen, att man uppnår mest. Låt oss lyssna på varandra och gemensamt komma fram till något som är bra för oss alla. För det är väl det som är demokrati?

 

Anita Forsberg, Vänsterpartiet i Lerum

Comments

Leave a Reply

  • SOCIALISM & FEMINISM

    I alla tider har människor drömt om och kämpat för en värld där ingen behöver gå hungrig, en värld utan förtryck och utan krig. Ropen på bröd, frihet och fred ekar genom historien. Förutsättningarna att förverkliga drömmarna har aldrig varit större än i dag. Alla skulle kunna ha tillräckligt med mat, rent vatten, bostad, utbildning och hälsovård. Ändå svälter tiotusentals barn ihjäl varje dag. Människor hålls nere i fattigdom och förnedring. Kvinnor utnyttjas och förtrycks i en könsbestämd maktstruktur som genomsyrar allt och alla. Jordens resurser föröds och miljön förgiftas. Det måste inte vara så här. Världen kan och måste förändras.

    Vänsterpartiet är ett socialistiskt och feministiskt parti på ekologisk grund. Vi är en del av arbetarrörelsen och kvinnorörelsen, internationellt och i Sverige. Partiets politik och verksamhet bestäms av vårt mål: att förverkliga ett samhälle grundat på demokrati, jämlikhet och solidaritet, ett samhälle befriat från klass-, köns- och etniskt förtryck, ett rättvist och ekologiskt hållbart samhälle där kvinnor och män bygger sin egen framtid i frihet och samverkan.

    I praktisk handling prövas och stärks idéerna. Inget steg framåt får avfärdas som alltför obetydligt. Vårt mål är inte ett utopiskt paradis, utan ett solidariskt samhälle som byggs av och för människor.