Vänsterpartiet Lerum

Årsmöte med riksdagsbesök

Posted on | mars 14, 2011 | Kommentarer inaktiverade för Årsmöte med riksdagsbesök

Måndagen den 21 mars kl. 19-21 har Vänsterpartiet Lerum sitt årsmöte för 2011 på Villa Pomona. Utöver sedvanliga årsmötesförhandlingar med bl.a. val av ny styrelse och ordförande, så hoppas vi få en livaktig diskussion om hur ni medlemmar vill att det kommande årets verksamhet ska utformas.
I anslutning till årsmötet kommer föreningen även få besök av riksdagsledamoten Eva Olofsson. Hon kommer delta på ett studiebesök i kommunen och även prata om partiets vårkampanj som handlar om vård utan privata vinster.
Vänsterpartiet vill att Sverige ska ha världens bästa sjukvård. Om det ska bli möjligt, då måste också de skattepengar som vi betalar till sjukvård gå till just sjukvård. Så är det inte idag. Varje år hamnar minst 4 miljarder skattekronor någon helt annanstans. Istället för att betala sjuksköterskor åt patienter så betalar våra skattepengar poolskötare åt aktiespekulanter.
Föredraget med Eva Olofsson kommer att hållas på Villa Pomona kl. 18.00 till 19.00.

Comments

Comments are closed.

  • SOCIALISM & FEMINISM

    I alla tider har människor drömt om och kämpat för en värld där ingen behöver gå hungrig, en värld utan förtryck och utan krig. Ropen på bröd, frihet och fred ekar genom historien. Förutsättningarna att förverkliga drömmarna har aldrig varit större än i dag. Alla skulle kunna ha tillräckligt med mat, rent vatten, bostad, utbildning och hälsovård. Ändå svälter tiotusentals barn ihjäl varje dag. Människor hålls nere i fattigdom och förnedring. Kvinnor utnyttjas och förtrycks i en könsbestämd maktstruktur som genomsyrar allt och alla. Jordens resurser föröds och miljön förgiftas. Det måste inte vara så här. Världen kan och måste förändras.

    Vänsterpartiet är ett socialistiskt och feministiskt parti på ekologisk grund. Vi är en del av arbetarrörelsen och kvinnorörelsen, internationellt och i Sverige. Partiets politik och verksamhet bestäms av vårt mål: att förverkliga ett samhälle grundat på demokrati, jämlikhet och solidaritet, ett samhälle befriat från klass-, köns- och etniskt förtryck, ett rättvist och ekologiskt hållbart samhälle där kvinnor och män bygger sin egen framtid i frihet och samverkan.

    I praktisk handling prövas och stärks idéerna. Inget steg framåt får avfärdas som alltför obetydligt. Vårt mål är inte ett utopiskt paradis, utan ett solidariskt samhälle som byggs av och för människor.