Vänsterpartiet Lerum

Jonas Sjöstedt besökte Lerum

Posted on | oktober 22, 2015 | Kommentarer inaktiverade för Jonas Sjöstedt besökte Lerum

Måndagen den 12 oktober hade vår partiförening bjudit in Jonas Sjöstedt till ett allmänt möte. Det ägde rum i Torpskolans aula och ett 60-tal personer kom, bland dem vänsterpartister från Alingsås, Partille och givetvis också från Lerum, samt andra intresserade oavsett partifärg. Mötet inleddes med sång och musik av tre riktigt duktiga jazzmusiker.

Jonas berättade på sitt vanliga otvungna och engarerande sätt vad den politik som vi står för innebär, samt vad vi i förhandlingarna med Socialdemokraterna och Miljöpartiet har fått igenom i budgetfrågorna. Efter Jonas tal ställdes frågor och många var imponerade av hans kunnighet inom så många områden.

Dagen efter träffade han gymnasieeleverna i Dergårdsgymnasiet.
Mötet inleddes i en klass, som hade fått som uppgift att arbeta med konflikthantering och eleverna ställde mycket bra frågor till Jonas om detta aktuella ämne. Därefter var det ett möte med ett hundratal gymnasieelever, som läste samhällskunskap. Jonas inledde mötet med att berätta om Vänsterpartiets politik och därefter kunde eleverna ställa frågor. Vilket de också gjorde och det var imponerande hur väl de satt sig in i vår politik och det politiska klimatet.

Lerums tidning var tydligen också imponerad, för de gav oss en helsida. Här kan man läsa artikeln i LT.

Anita Forsberg

Comments

Comments are closed.

  • SOCIALISM & FEMINISM

    I alla tider har människor drömt om och kämpat för en värld där ingen behöver gå hungrig, en värld utan förtryck och utan krig. Ropen på bröd, frihet och fred ekar genom historien. Förutsättningarna att förverkliga drömmarna har aldrig varit större än i dag. Alla skulle kunna ha tillräckligt med mat, rent vatten, bostad, utbildning och hälsovård. Ändå svälter tiotusentals barn ihjäl varje dag. Människor hålls nere i fattigdom och förnedring. Kvinnor utnyttjas och förtrycks i en könsbestämd maktstruktur som genomsyrar allt och alla. Jordens resurser föröds och miljön förgiftas. Det måste inte vara så här. Världen kan och måste förändras.

    Vänsterpartiet är ett socialistiskt och feministiskt parti på ekologisk grund. Vi är en del av arbetarrörelsen och kvinnorörelsen, internationellt och i Sverige. Partiets politik och verksamhet bestäms av vårt mål: att förverkliga ett samhälle grundat på demokrati, jämlikhet och solidaritet, ett samhälle befriat från klass-, köns- och etniskt förtryck, ett rättvist och ekologiskt hållbart samhälle där kvinnor och män bygger sin egen framtid i frihet och samverkan.

    I praktisk handling prövas och stärks idéerna. Inget steg framåt får avfärdas som alltför obetydligt. Vårt mål är inte ett utopiskt paradis, utan ett solidariskt samhälle som byggs av och för människor.