Vänsterpartiet Lerum

Johan Ehrenberg på turné 11 oktober

Posted on | september 29, 2016 | Kommentarer inaktiverade för Johan Ehrenberg på turné 11 oktober

11 oktober
18.30-20.30
Dergårdsteatern
Alingsåsvägen 9

Välkommen till en kväll med Johan Ehrenberg! Johan är under hösten ute på en rikstäckande resa i sin Tesla. Vi hoppas så många som möjligt vill komma för att både lyssna, lära och diskutera kring denna omställning vi nu står inför. Det som krävs av oss alla vad gäller energi, ekonomi, vad det är som tar sån tid och hur vi går vidare från där vi står nu. Frågor som är minst lika viktiga på lokal nivå som på nationell.

 

Kvällsföredraget ser på ett ungefär ut som följer:

 • 40 år har gått! Ja ETC fyller 40 år men vad hände egentligen under de här åren? Utifrån sin nya bok ”Falska minnen” tar Johan upp fyra grundförändringar som skapat problemen vi står inför.
 • Det onödiga klimathotet. Vad består det egentligen av och varför får det fortsätta och vad är medias berättelse egentligen?
 • ALLSÅNG!
 • Visst kan solen rädda världen och din stad, men hur?
 • Hur finansierar vi en omställning lokalt och ändrar politiken?

Efter mötet finns möjlighet att bilda egna studiecirklar och/eller arbetsgrupper i fyra delar:

– Tidningsförening för en lokal ETC-tidning
– Starta upp en lokal solcellspark
– Börja växthusodla à la ETC Tomat
– Bilda en grupp för integration och klimatsmarta hyreshus

Comments

Comments are closed.

 • SOCIALISM & FEMINISM

  I alla tider har människor drömt om och kämpat för en värld där ingen behöver gå hungrig, en värld utan förtryck och utan krig. Ropen på bröd, frihet och fred ekar genom historien. Förutsättningarna att förverkliga drömmarna har aldrig varit större än i dag. Alla skulle kunna ha tillräckligt med mat, rent vatten, bostad, utbildning och hälsovård. Ändå svälter tiotusentals barn ihjäl varje dag. Människor hålls nere i fattigdom och förnedring. Kvinnor utnyttjas och förtrycks i en könsbestämd maktstruktur som genomsyrar allt och alla. Jordens resurser föröds och miljön förgiftas. Det måste inte vara så här. Världen kan och måste förändras.

  Vänsterpartiet är ett socialistiskt och feministiskt parti på ekologisk grund. Vi är en del av arbetarrörelsen och kvinnorörelsen, internationellt och i Sverige. Partiets politik och verksamhet bestäms av vårt mål: att förverkliga ett samhälle grundat på demokrati, jämlikhet och solidaritet, ett samhälle befriat från klass-, köns- och etniskt förtryck, ett rättvist och ekologiskt hållbart samhälle där kvinnor och män bygger sin egen framtid i frihet och samverkan.

  I praktisk handling prövas och stärks idéerna. Inget steg framåt får avfärdas som alltför obetydligt. Vårt mål är inte ett utopiskt paradis, utan ett solidariskt samhälle som byggs av och för människor.